Președintele Klaus Iohannis deliberează asupra noilor miniștri propuși de premier în locul celor demisionari

16 octombrie 2017, 20:19

Demisiile lu Sevil Shhaideh, Rovanei Plumb și a lui Răzvan Cuc au ajuns luni spre prânz la Palatul Cotroceni, cu tot cu propunerile înlocuitorilor. Administrația Prezidențială analizează nominalizările.

În coaliție se ia în calcul varianta respingerii unuia sau chiar a doi dintre cei propuși. Paul Stănescu, cel care ar putea sa fie vicepremier și ministru al Dezvoltării în locul lui Sevil Shhaideh, apare într-un dosar in Rem. Nu s-a mai lucrat la el din 2015, iar Stănescu nu are nicio calitate.

Felix Stroe, propus ministru al Transporturilor, a dat, la un moment dat, informații fostei Securități despre niște colegi de liceu, dar dezminte că ar fi fost colaborator. În plus, detaliile despre afacerile pe care le-ar avea au alimentat suspiciuni în spațiul public.

În timp ce USR cere președintelui să nu gireze oameni asupra cărora există îndoieli, și liberalii cred că noii propuși au mari probleme.

Președintele are dreptul să refuze o singură dată, motivat, investirea unui ministru.

Până la răspunsul Cotroceniului, ministrul demisionar Rovana Plumb a explicat cum a ajuns să plece din guvern. Varianta ei o contrazice flagrant pe cea a premierului.

Liderii coaliției au discutat luni toată ziua pe tema remanierii, dar nu au dorit să facă declarații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite