Președintele Klaus Iohannis acuză guvernarea PSD și continuă demersurile pentru referendumul pe teme de justiţie

23 martie 2019, 20:20

Președintele a primit la Sinaia, la Gala Premiilor TNL ‘Mircea Ionescu-Quintus’, premiul Garantul democrației.

Discursul lui Klaus Iohannis a fost îndreptat spre coaliția de guvernare.

Șeful statului spunea că românii votează oameni de bună credință și a îndreptat discursul spre PSD, despre care a spus că a pus interesul partidului și al șefilor partidului înaintea interesului românilor. A dat exemplu legile justiției care, în opinia lui Klaus Iohannis, au fost modificate „pentru albirea dosarelor, pentru a-și apăra corupții și condamnații penal”.

Klaus Iohannis a adus în discuție din nou referendumul pe teme de justiţie. Doar așa, spunea președintele, românii pot spune dacă sunt de acord sau nu cu ceea ce face coaliția de guvernare.

Șeful statului a invitat săptămâna viitoare, la Palatul Cotroceni, peste 20 de organizații civice pentru a discuta toate detaliile pe tema referendumului.

Președintele Klaus Iohannis: Guvernarea pesedistă a eșuat. Legile justiției au fost modificate, întregul sistem a fost pus în dificultate (…). Pentru a da românilor votul înapoi am început să reevaluez ideea unui referendum (…). Am invitat deja pentru începutul săptămânii viitoare pe foarte mulți români interesați, cu care voi avea consultări pe tema referendumului.

Discursul integral al președintelui, aici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite