Președintele Klaus Iohannis a semnat numirea Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației

16 noiembrie 2018, 09:16

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de ministru a Ecaterinei Andonescu chiar în ziua în care expira interimatul asigurat de Rovana Plumb la Educație.

Președintele Klaus Iohannis susținea că, luna trecută, chiar Ecaterina Andronescu i-a spus că nu își dorește această funcție.

Acum, însă, ea se declară gata să îl lămurească pe șeful statului: nu aleargă după funcții, dar a acceptat să revină la minister pentru că are experiență.

Ecaterina Andronescu a comentat evaziv informațiile făcute publice de președinte și a evitat să facă prea multe declarații.

Ecaterina Andronescu a acceptat propunerea lui Liviu Dragnea de a prelua acest portofoliu, chiar dacă în vară a fost cea care i-a cerut demisia.

Ecaterina Andronescu a fost de trei ori ministru al Educației. S-a remarcat prin măsuri controversate pentru reformarea școlii românești, printre care: învățământul obligatoriu de la 6 ani, examene obligatorii pentru admiterea în licee și facultăți sau desființarea școlilor profesionale.

Tot Ecaterina Andronescu a propus și majorarea salariilor profesorilor cu 50%, în toamna lui 2008, când România traversa criza economică.

În ultima perioadă, Ecaterina Andronescu a contestat guvernul Dăncilă și a criticat dur conducerea partidului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite