Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea miniștrilor la Justiție, Fonduri europene și pentru Românii de pretutindeni. Titus Corlățean, respins ca vicepremier

La câteva ore după ce a expirat interimatul la 3 ministere, preşedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerile premierului. Este vorba despre Ministerele Justiției, Fondurilor Europene şi pentru Românii de pretutindeni. Singurul respins de șeful statului este Titus Corlăţean, pentru funcţia de vicepremier. O nouă propunere va fi stabilită de PSD săptămâna viitoare.

07 Iunie 2019, 15:18 (actualizat 07 Iunie 2019, 20:24) |
Președintele a acceptat propunerile de miniștri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Potrivit Administrației prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat vineri următoarele decrete:

  • Decret pentru revocarea doamnei Ana Birchall din funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României;
  • Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a doamnei Ana Birchall, ministrul justiției;
  • Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a doamnei Roxana Mînzatu, ministrul fondurilor europene;
  • Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni.

Președintele i-a transmis premierului o scrisoare în ceea ce-l privește pe Titus Corlățean, propus ca viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

În document, Klaus Iohannis arată că "persoana propusă nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială pentru exercitarea demnității de viceprim-ministru şi pentru gestionarea domeniului complex al implementării parteneriatelor strategice ale României, întrucât în funcţia de ministru de externe, deţinută anterior, a gestionat în mod defectuos activităţi din domeniul său de competenţă, ceea ce a avut ca efect direct împiedicarea exercitării de către cetăţenii români din străinătate a dreptului de vot."

"În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a domnului Titus Corlăţean", subliniază președintele.

Klaus Iohannis așteaptă o nouă propunere din partea premierului pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. Potrivit scrisorii președintelui, "în mod necesar", "propunerea ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 3°C
IASI 4°C 2°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI