Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru desemnarea miniștrilor interimari

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis
24 aprilie 2019, 17:19

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat miercuri următoarele decrete:

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiției, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiției, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.

În urmă cu exact o săptămână, prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri la Justiţie, Fonduri Europene şi la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Inițial, premierul i-a propus pe Eugen Nicolicea, Oana Florea și Tit-Liviu Brăiloiu.

Ieri a venit și răspunsul președintelui Klaus Iohannis: Nu accept această remaniere, am rugat-o pe doamna prim-ministru să vină cu alte propuneri. Persoanele pur și simplu nu sunt pregătite să ocupe aceste posturi.

Aseară, Viorica Dăncilă a transmis la Cotroceni propunerile pentru interimari: Ana Birchall pentru Justiție, Eugen Teodorovici la Fonduri Europene și Ștefan Oprea la Ministerul Românilor de Pretutindeni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite