Președintele Klaus Iohannis a retras decorația acordată Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava

1 aprilie 2020, 17:23

„Având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, Președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul ‘Meritul Sanitar’ în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență ‘Sfântul Ioan cel Nou’ Suceava”, se arată în comunicatul Administrației prezidențiale.

Situația epidemică de la Spitalul Județean a dus la impunerea carantinei totale asupra întregului municipiu și în 8 localități limitrofe.

Aici este cel mai mare focar de COVID-19 din țară. Peste 630 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în Suceava.

Peste 180 de cadre medicale au fost infectate în unitatea spitalicească.

Anchete extinse în dosarul pentru zădărnicirea combaterii bolilor de la Spitalul Județean Suceava. Persoane cu coronavirus neinternate la Boli infecțioase, cadre medicale testate tardiv

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite