Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu premierul britanic, Theresa May, la Bruxelles. Au discutat despre Brexit şi românii din Marea Britanie

14 decembrie 2018, 14:48

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la întâlnire au fost discutate în principal subiecte aflate pe agenda bilaterală şi europeană, precum procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Preşedintele român a exprimat speranţa că eforturile premierului britanic se vor reflecta în ratificarea cu succes în Parlamentul de la Londra a Acordului de retragere a Marii Britanii din UE, care să asigure o retragere ordonată şi certitudine pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. În egală măsură, discuţiile aferente procesului de ratificare trebuie să ţină cont de toate elementele care au fost deja agreate cu premierul britanic prin acordul de retragere, precizează Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele Klaus Iohannis a făcut referire la situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie şi faptul că acordul de retragere va reprezenta un punct important pentru garantarea drepturilor celor care locuiesc, muncesc sau studiază în această ţară. În egală măsură, preşedintele României a subliniat importanţa respectării principiilor nediscriminării, reciprocităţii depline şi tratamentului egal pentru toţi cetăţenii UE, atât cei beneficiari ai acordului de retragere, cât şi cei care se vor stabili pe viitor în Marea Britanie”, se arată în comunicatul Administraţia Prezidenţială.

(w500) Președint

Potrivit  sursei citate, Klaus Iohannis a menţionat importanţa discutării cât mai rapide a acordului privind viitoarele relaţii UE cu Marea Britanie, ca semnal al angajamentului pentru menţinerea unui nivel de cooperare cât mai ridicat cu partea britanică.

Iohannis a precizat că ţara noastră susţine pe deplin abordarea UE, care doreşte acest parteneriat cuprinzător şi ambiţios cu Marea Britanie după retragerea acesteia din Uniune, care să acopere domenii diverse, de la cooperarea economică şi comercială la politica externă, securitate şi apărare.

‘Premierul Theresa May a apreciat oportunitatea dialogului avut cu preşedintele Klaus Iohannis, inclusiv din perspectiva retragerii Marii Britanii din UE pe durata mandatului Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene’, mai arată Administraţia Prezidenţială.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite