Președintele Klaus Iohannis așteaptă în ședința CSAT de marți o primă evaluare a situației de la Caracal. „Demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente”

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis
27 iulie 2019, 01:50

Preşedintele Iohannis a avut în cursul zilei de vineri o serie de discuţii telefonice cu ministrul de Interne, Nicolae Moga, precum şi cu directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Ionel Sorinel Vasilca, „în legătură cu tragedia de la Caracal”.

„Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut acestora ca cercetările legate de acest caz extrem de grav să fie desfăşurate cu maximă celeritate şi le-a transmis că la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării care va avea loc marţi aşteaptă să îi fie prezentată o primă evaluare asupra situaţiei”, se precizează în comunicat.

Preşedintele subliniază că demisiile tuturor celor care au gestionat greşit acest caz, cu urmări atât de dramatice, sunt „obligatorii”.

„Pentru garantarea siguranţei românilor şi pentru a preîntâmpina situaţii similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente. Atât timp cât corupţia, incompetenţa, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenţi politici, întreaga societate va avea de suferit. Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal să nu se mai repete, este esenţială şi eliminarea acestor cauze profunde care au făcut-o posibilă”, se mai arată în comunicat.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite