Președintele Klaus Iohannis: Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după vizita în Parcul Natural Văcăreşti, cu ocazia Zilei Pământului, că 1 iunie nu va fi data relaxării totale, menţionând că este optimist că în cursul verii se va ajunge la acest obiectiv.

22 Aprilie 2021, 09:22 (actualizat 22 Aprilie 2021, 16:56) |
Președintele Klaus Iohannis, declarații

"1 iunie este o dată care vă rog să nu o supraevaluaţi, este data la care guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală, nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei, dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult", a afirmat Iohannis.

Declarația vine și în contextul în care astăzi, la Guvern, se reunește Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021. Premierul, miniștrii și reprezentanții DSU și INSP discuta despre măsurile care ar putea fi luate, dacă vaccinarea merge bine.

Guvernul Cîţu şi coaliţia "fac faţă bine"

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că Guvernul Cîţu şi coaliţia "fac faţă bine" acestei perioade, menţionând că evaluarea sa este una pozitivă.

"Coaliţia lucrează în condiţii extrem de grele. Nu am avut o asemenea criză pandemică de mai bine de o sută de ani. Trebuie să fim conştienţi de profunzimea acestei crize care complică toate procedurile administrative. După părerea mea, coaliţia şi Guvernul Cîţu fac faţă bine acestei perioade, Au avut grijă ca economia României să nu se prăbuşească, au avut grijă să avem suficiente locuri în spitale pentru ca cei bolnavi să fie trataţi, să avem buget pentru anul acesta şi toate lucrurile acestea trebuie apreciate la justa lor valoare", a afirmat preşedintele.

__________________________________________________________________________

Președintele Iohannis a vizitat astăzi Parcul Natural Văcărești, cu ocazia Zilei Pământului.

În 2016, Guvernul a declarat zona naturală „Acumulare Văcărești” parc natural, cu denumirea „Parcul Natural Văcărești” și s-a instituit regimul de arie naturală protejată. Parcul Natural Văcărești a devenit astfel primul parc natural urban din România și prima arie naturală protejată din municipiul București.

Lacul Văcărești este un lac antropic aflat în cartierul Văcărești din București, sectorul 4, cu o suprafață de 189 ha. Este cuprins între Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan-Bârzești și Splaiul Dâmboviței.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 5°C
IASI -2°C 3°C
CLUJ -6°C -1°C
CONSTANTA 0°C 2°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV -4°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI