Președintele Klaus Iohannis: Nu este cazul să ne facem griji că relaţia transatlantică va dispărea

29 mai 2017, 23:36

Undă de şoc în întreaga lume, în urma declaraţiilor făcute de cel mai puternic om din Europa, Angela Merkel, după prezenţa pe continent a celui mai puternic lider din lume: preşedintele american Donald Trump.

Preşedintele Klaus Iohannis: “Această afirmaţie a doamnei cancelar Merkel probabil că a apărut datorită unor aşteptări care poate nu toate au fost atinse şi la întâlnirea NATO şi la G7. Dar, după părerea mea, nu este cazul să ne facem griji că această relaţie ar dispărea. Ea nu poate să dispară, ea poate fi mai intensă, dacă condiţiile politice sunt de aşa natură, sau mai puţin intensă dacă condiţiile politice se schimbă. Dar ele rămân importante, rămân solide şi România este de părere că relaţia transatlantică trebuie să fie cât de solidă se poate„.

Schimburile tăioase de replici dintre preşedintele Donald Trump şi cancelarul Angela Merkel pun relaţia transatlantică într-o nouă lumină. Merkel a reafirmat luni că europenii trebuie să-şi ia soarta în propriile mâini. Declaraţia sa, care a făcut valuri la Londra şi la Washington, a venit la scurt timp după ce Donald Trump a criticat aliaţii europeni din NATO care nu-şi cresc contribuţiile la bugetul Alianţei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite