Președintele Klaus Iohannis: Nimeni nu trebuie să intre în panică după votul din parlamentul britanic. Românii din Marea Britanie să nu își facă probleme

16 ianuarie 2019, 11:35

Întrebarea care se pune după votul din Parlamentul britanic, a spus președintele Iohannis, este – ce urmează ? El a precizat că la acest moment trebuie analizate două aspecte importante pentru Uniunea Europeană, dar și pentru români.

Klaus Iohannis a spus că nu s-au epuizat procedurile care pot duce într-un final la aprobarea acestui acord, și asta ar fi soluția cea mai bună, însă a subliniat că Uniunea Europeană este pregătită și pentru alte variante.

În privința renegocierii acestul acord pe Brexit, președintele României a spus: Multă lume s-a întrebat dacă este posibilă o renegociere a acestui acord sau dacă sunt poziții diferite în UE 27 și aici pot să vă spun cu claritate: UE 27 suntem uniți, nu există abordări divergente, acest acord care a fost îndelung negociat și aprobat de UE 27 nu va fi renegociat. Așteptăm poziția guvernului Marii Britanii.

Șeful statului a arătat că nu este cazul de a intra în fibrilații, nu trebuie nimeni să intre în panică, nu este cazul să ne lansam în comentarii pe diverse scenarii. Marea Britanie trebuie să își clarifice poziția.

Foarte mulți români au rude care muncesc sau trăiesc în Marea Britanie. Se întreabă ce se întâmplă cu ei. În cazul în care se aproba acest acord, românii din Marea Britanie vor avea asigurate toate drepturile și garanțiile pentru șederea lor acolo, însă noi suntem pregătiți pentru negocieri care vor fi duse cu succes și în alte scenarii. Nimeni nu trebuie să își facă probleme pentru românii din Marea Britanie suntem aici, suntem pregătiți, vom avea soluții, a spus Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă