Președintele Klaus Iohannis, de acord ca fondurile europene să fie condiționate de respectarea statului de drept

30 septembrie 2020, 23:04

Klaus Iohannis consideră că documentul dat publicității miercuri este obiectiv.

„Este primul raport care analizează situația statului de drept, libertatea presei, și așa mai departe, în toate statele membre ale Uniunii Europene. România susține de multă vreme că de așa ceva avem nevoie, în locul MCV, care discriminează într-un fel România și Bulgaria. Deci, este foarte bine că avem acest raport. Este foarte bine că în acest raport lucrurile sunt spuse așa cum le vedem și noi. De exemplu, legile justiției, statul de drept – se spune clar: în perioada 2017-2019, evoluția a fost foarte problematică. În 2020, Guvernul în funcțiune încearcă să revalideze, să repornească procesul pentru a echilibra ce s-a greșit. Deci, lucrurile sunt foarte bune. În aceeași măsură, se reiau unele chestiuni care au apărut și în rapoartele MCV și toate aceste lucruri se vor reflecta în proiectele care vor fi prezentate chiar în această seară de ministrul Justiției”, a anunțat președintele miercuri seară, într-o conferință de presă desfășurată la Palatul Cotroceni.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu: Modificarea legilor justiției, în dezbatere publică până pe 31 martie 2021. Desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, printre propuneri

Șeful statului este de acord ca fondurile europene să ajungă doar la țările în care nu se încalcă statul de drept.

„Suntem de acord și eu am fost explicit de acord cu condiționarea acordării fondurilor europene de respectarea statului de drept. În România, suntem hotărâți, și eu, și guvernul, și partidele democratice, să facem în așa fel încât statul de drept să fie respectat foarte bine, să ajungem exemplu de urmat pentru alții. Deci, da, sunt de acord ca fondurile europene să fie condiționate de respectarea statului de drept”, a conchis Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite