Președintele Klaus Iohannis: Creşterea salariului minim este o necesitate şi se va realiza. Este nevoie de reluarea unui program serios naţional de investiţii publice

26 noiembrie 2019, 12:59

„Creşterea salariului minim este nu doar o solicitare a sindicatelor, este o necesitate şi se va realiza. Despre aceste detalii vă vor spune mai multe lucruri cei din Guvern, care se ocupă concret de aceste chestiuni. Dar le-am discutat, în sensul că am dorit să fiu informat de la sursă despre aceste lucruri”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după ceremonia de decorare a lui Ivan Patzaichin.

Președintele a susținut că va fi dificil de realizat încadrarea în limita de 3% de deficit bugetar anul viitor, în condițiile în care este nevoie de bani şi pentru plata unor majorări stabilite de guvernarea anterioară, dar şi pentru investiţii publice.

„Am discutat  puțin şi despre bugetul pentru anul 2020. Nu ştiu dacă se va putea ajunge cu deficitul în marja de 3%, probabil la Finanţe se va lucra în continuare pe buget, însă trebuie să fim realişti. Guvernele de până acum au făcut tot felul de promisiuni, s-au stabilit inclusiv prin lege anumite majorări şi acestea nu pot fi ignorate sau neglijate. Oamenii au aşteptările lor şi acestea nu trebuie înşelate. Pe de altă parte, este nevoie de reluarea unui program serios naţional de investiţii publice, care cu siguranţă va ajuta economia naţională. Deci, din acest punct de vedere, deocamdată, ecuația bugetului pe 2020 este una complicată şi vom mai discuta pe această chestiune”, a spus Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite