Președintele Klaus Iohannis: Astăzi le-am dat pesediștilor refuzul meu și în scris, ca să înțeleagă mai bine că nu sunt de acord cu remanierea propusă

15 mai 2019, 11:06

Declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

„PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluție. Zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări, nimic. Cu o excepție: la modificări pe legile justiției, la modificări pe Codurile penale, au lucrat mult și prost.

Se pune întrebarea retorică „De ce au lucrat PSD-iștii atât de mult și atât de intens pentru subjugarea justiției, pentru îndoirea legilor justiției?”. Păi răspunsul este cunoscut, arhicunoscut și clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiție. De asta lucrează PSD de doi ani și jumătate.

Pentru că, sigur, pentru PSD, este mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României sau să le fie bine românilor. Și, sigur, cum Dragnea și alții au probleme reale cu justiția, în Europa nu mai discută nimeni cu ei și atunci, cum Dragnea nu discută cu Europa, PSD are impresia că nici România nu mai trebuie să fie aproape de Uniunea Europeană. PSD se preocupă de probleme lui Dragnea, nu de problemele României sau ale românilor.

Înainte de sfintele sărbători de Paști, mi-au propus PSD-iștii o remaniere a acestui guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, nu vă faceți iluzii. S-au certat ei între ei, găștile, acolo în interiorul PSD, și au venit cu trei propuneri, persoanele propuse, Nicolicea, Florea și Brăiloiu. Și le-am spus atunci că nu sunt de acord cu această remaniere, fiindcă nu aduce nimic nou, nu aduce nimic bun și nu este făcută pentru a guverna mai bine.

Astăzi le-am dat PSD-iștilor refuzul meu și în scris, ca să înțeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere.

În expunerea mea de până acum, se vede clar că apar 2 teme: justiția, care este sub atacul PSD-iștilor, și proasta guvernare, care încearcă prin ordonanțe de urgență să creeze impresia că lucrează pentru români. În realitate, această avalanșă de ordonanțe de urgență vrea să acopere lipsa de soluții. PSD-iștii nu au soluții pentru România!

Exact aceste 2 teme am propus românilor pentru referendum. Referendumul din 26 mai, care se ține împreună cu alegerile europarlamentare.

Prima temă: Justiția. Aștept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupți, cu prima întrebare, în sensul că „Da, suntem de acord cu interzicerea… Suntem de acord cu interzicerea corupției!” am vrut să spun, dar, din păcate, așa departe nu putem să mergem și atunci putem să spunem: „Da, suntem de acord cu interzicerea amnistierii pentru fapte de corupție!”

A doua chestiune: „Da, suntem de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției și în domeniul politicii penale!”.

Iată că avem ocazia deosebită să decidem viitorul României pe 26 mai. Avem și alegeri europarlamentare, avem și referendum. Ambele, dragii mei, sunt despre viitorul României, despre viitorul european al României. Iar într-o democrație lucrurile în politică se schimbă prin vot. Așadar, votați pe 26 mai!”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite