Președintele Klaus Iohannis: Acest nou val poate fi chiar ultimul. Nu putem renunța la prudență chiar acum. Nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european

Președintele Klaus Iohannis a lansat astăzi un nou apel către populație să continue să respecte regulile sanitare, în contextul presiunii tot mai mari pe secțiile de terapie intensivă. "Șansa de a scăpa de pandemie e cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum", a avertizat Klaus Iohannis, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții guvernului.

17 Martie 2021, 16:38 (actualizat 17 Martie 2021, 17:58) | Mihaela Carpea |
Președintele Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni
Președintele Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni
Președintele Klaus Iohannis, Palatul Cotroceni
Klaus Iohannis, declarații de la Palatul Cotroceni

"Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă", a atras atenția Klaus Iohannis.

"Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta", a menționat președintele.

"Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum. Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum. Singurele metode care au fost dovedite științific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație. Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor și, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european", a atras atenția Iohannis.

"Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale. Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi!", a conchis președintele.

Pe 16 martie 2020, România experimenta prima stare de urgență de după 1990. Aveam 139 de cazuri și zero decese.

Două luni mai târziu, când am ieșit, număram peste 16.000 de infectări și 1.000 de decese. Astăzi avem peste 860.000 de români care au fost încercați de această boală cumplită și alți aproape 22.000 luați pentru totdeauna dintre noi.

Bilanț COVID-19 România | O nouă zi cu peste 6.000 de cazuri noi de infectare în 24 de ore. 89 de oameni au murit. 1.266 de pacienți, în stare gravă la ATI

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 16°C
IASI 12°C 13°C
CLUJ 12°C 8°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 17°C 14°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI