Președintele Klaus Iohannis, ședință cu premierul și cu mai mulți miniștri pentru evaluarea măsurilor privind criza declanșată de coronavirus

25 martie 2020, 10:09

La finalul reuniunii, preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

Ședința are loc în ajunul zilei în care guvernul se reunește în ședința săptămânală, ședință în care s-ar putea aproba, potrivit declarațiilor ministrului Finanțelor Publice, o ordonanță de urgență ce permite amânarea platei ratelor pentru creditele bancare cu, cel mai probabil, 6 luni.

Ministrul Finanțelor Publice spunea că proiectul nu este definitivat, dar aceasta este varianta de lucru negociată și cu Banca centrală și cu băncile comerciale, a subliniat Luiza Gireadă, jurnalist Știrile TVR.

Amânările la plata ratelor se vor face la cerere, dar fără depunerea niciunui document.

Pe de altă parte, și ministrul Muncii a anunțat că se lucrează la o măsură care să protejeze persoanele fizice autorizate, pe cei care au întreprinderi individuale sau care lucrează cu drepturi de autor, astfel încât să nu fie afectați de perioada extrem de dificilă.

Și cancelarul premierului anunța că PFA-urile și întreprinderile individuale vor fi ajutate dacă își întrerup activitatea, cu o indemnizație fixă de 2.230 de lei pe lună.

Discuțiile sunt în desfășurare.

Şeful statului a avut şi marţi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare cu privire la COVID-19, la care au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite