Președintele K. Iohannis la o dezbatere despre dezvoltarea orașelor: Nu avem nevoie de lozinci și de ceremonii fără substanță, ci de fapte

Președintele Klaus Iohannis a participat, la Ploiești, la dezbaterea "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire". TVR a transmis în direct discursul șefului statului.

22 Noiembrie 2017, 08:46 (actualizat 22 Noiembrie 2017, 18:38) |
Discursul președintelui Klaus Iohannis despre dezvoltarea orașelor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

ACTUALIZARE "Au trecut aproape 3 ani de când am fost ultima dată aici și cred că e locul potrivit pentru a începe o discuție pe Centenar și marile orașe care, în definitiv, au contribuit în mod hotărâtor la dezvoltarea României așa cum o cunoaștem noi astăzi", a subliniat președintele.

"Cred că la 100 de ani de la Marea Unire nu avem nevoie de lozinci și de ceremonii fără substanță, ci avem nevoie, în primul rând, de fapte (…) Progresul unei națiuni se produce atunci când în centrul preocupărilor decidenților politici se află cetățeanul, cu problemele sale, care impune cele mai potrivite reglementări. Iar orașele smart tocmai spre astfel de aspecte se orientează, propunându-și să folosească tehnologiile moderne pentru a îmbunătăți viața cotidiană a oamenilor", a declarat președintele Klaus Iohannis.

"Există o serie de îngrijorări la nivelul oamenilor de afaceri cu privire la așa-zisa reformă fiscală impusă recent de PSD. Sunt măsuri care au creat incertitudini de natură să afecteze încrederea investitorilor, fapt care se repercutează și aici, în economia județului dumneavoastră. Dezvoltarea comunităților locale se datorează și unui mediu de afaceri competitiv. Județul dumneavoastră a atras investiții străine directe de 2,1 miliarde de euro, ceea ce plasează Prahova pe locul trei la nivel național, un rezultat notabil și generator de optimism", a notat șeful statului.

"Consecința directă a acestui proces investițional susținut este rata șomajului de doar 3% – mult sub media națională", a adăugat Klaus Iohannis.

"Dincolo de sectorul energetic tradițional, un centru de cercetare local precum Universitatea de Petrol și Gaze poate deveni o poartă către dezvoltare și inovare, inclusiv în sectorul energiei regenerabile. De o astfel de viziune cred că avem nevoie pentru a celebra Centenarul construind pentru viitor. Să lăsăm, așadar, generațiilor următoare o moștenire generoasă pe care ele, la rândul lor, vor putea clădi viitorul României", a conchis președintele.

ACTUALIZARE "Dezbaterea are loc în contextul în care ne apropiem de intrarea în anul Centenarului Marii Uniri. Este un prilej important în care se poate trage linie, se poate face o analiză în legătură cu locul în care se află România în acest moment, în ce stadiu de dezvoltare sunt comunitățile României, dar este și un prilej important pentru aleși să-și informeze cetățenii în legătură cu perspectivele pe care le au în vedere privind dezvoltarea zonelor rurale și urbane în România în perioada următoare", a informat Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Dezbaterea, la care vor participa aleși locali, reprezentanți ai mediului academic și de afaceri și ploieșteni, este organizată de Primăria locală și Universitatea de Petrol și Gaze.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 15°C 14°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI