Președintele K. Iohannis, la decorarea unor supraviețuitori ai Holocaustului: "Acapararea discreționară a puterii poate avea efecte grave"

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat în această seară mai mulţi supravieţuitori ai Holocaustului cu Ordinul Național pentru Serviciu Credincios în grad de cavaler. Şeful statului a subliniat cât este de important să nu fie uitate ororile trecutului, dar, mai ales, că prin educaţie să fie combătute pornirile xenofobe, rasiste şi antisemite. Klaus Iohannis a lansat însă şi un avertisment atât pentru societate, cât şi pentru clasa politică.

28 Ianuarie 2019, 20:24 (actualizat 28 Ianuarie 2019, 20:36) |
Avertismentul președintelui Iohannis
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Iohannis susţine că în România a fost întărită legislaţia în acest sens şi şi-a exprimat speranţa că un Muzeu al Memoriei Holocaustului ar putea să contribuie şi mai mult la contracararea negaţionismului.

Klaus Iohannis a lansat însă şi un avertisment atât pentru societate, cât şi pentru clasa politică, arătând că instrumentele acesteia nu s-au schimbat, iar acapararea discreţionară a puterii poate avea efecte grave.

Președintele Klaus Iohannis: "Schimbând legi și capturând legi una câte una, s-a consolidat regimul nazist. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiție și de a-și prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistrați, blamează multinaționalele viclene - cum zic ei - și diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept «abuzivă» și «trufașă». După cei arătați acum cu degetul, ar urma alții. Și tot așa, până când indistincția și căutarea continuă a vinovaților s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului".

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 13°C 10°C
CLUJ 7°C 11°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 12°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI