Președintele K. Iohannis, la decorarea unor supraviețuitori ai Holocaustului: „Acapararea discreționară a puterii poate avea efecte grave”

28 ianuarie 2019, 20:24

Iohannis susţine că în România a fost întărită legislaţia în acest sens şi şi-a exprimat speranţa că un Muzeu al Memoriei Holocaustului ar putea să contribuie şi mai mult la contracararea negaţionismului.

Klaus Iohannis a lansat însă şi un avertisment atât pentru societate, cât şi pentru clasa politică, arătând că instrumentele acesteia nu s-au schimbat, iar acapararea discreţionară a puterii poate avea efecte grave.

Președintele Klaus Iohannis: „Schimbând legi și capturând legi una câte una, s-a consolidat regimul nazist. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiție și de a-și prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistrați, blamează multinaționalele viclene – cum zic ei – și diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept «abuzivă» și «trufașă». După cei arătați acum cu degetul, ar urma alții. Și tot așa, până când indistincția și căutarea continuă a vinovaților s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă