Președintele Iohannis a vizitat Insula Goree din Senegal, fost avanpost al comerţului cu sclavi: „Trebuie să luptăm pentru drepturile omului”

22 noiembrie 2023, 19:14

Cu o istorie dureroasă, Insula Goree este locul unde erau adunaţi sclavii care apoi erau trimişi spre alte continente. Preşedintele României a fost primit de autorităţile locale care l-au ghidat pe parcursul vizitei iar la final i-au înmânat o distincţie.

Klaus Iohannis: Putem trage învăţăminte importante de aici. Istoria tristă, inumană şi imorală pe care a avut-o acest loc trebuie să ne inspire să ne implicăm noi, politicienii, efectiv pentru a învăţa din acest trecut trist să construim un viitor normal. Probabil cel mai important lucru care se poate învăţa de aici este că trebuie să ne implicăm şi să luptăm pentru drepturile omului.

Klaus Iohannis a mai vizitat o biserică și Liceul de fete Mariama Ba, ce poarta numele unei scriitoare feministe din Senegal care a luptat pentru dreptul la educație al fetelor africane.

Din secolul al XV-lea până în secolul al XIX-lea, Insula Goree a fost cel mai mare centru de trafic de sclavi de pe coasta africană. Din anul 1978 face parte din patrimoniul Unesco.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite