Președintele Iohannis a semnat decretele de numire a celor trei miniștri propuși. Liviu Dragnea nu merge la depunerea jurământului

17 octombrie 2017, 13:13

Așteptarea social democraților a luat sfârșit: președintele Klaus Iohannis i-a acceptat pe cei trei miniștri propuși pentru Dezvoltare Regională, Transporturi și Fonduri Europene.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, care este și președintele Camerei Deputaților,  nu merge  la Palatul Cotroceni pentru ceremonia de învestitură a celor trei miniștri. Reactia a venit la câteva minute după ce președintele Iohannis a semnat decretele de numire

Paul Stănescu, Marius Nica și Felix Stroe sunt cele trei propuneri ale social-democraților pentru portofoliile de la Dezvoltare, Fonduri Europene și Transporturi.

Numele celor trei miniștri au ajuns încă de ieri după-amiază la Administrația Prezidențială. În rândul Coaliției de guvernare a circulat în cursul zilei de ieri speculația că președintele ar intenționa să respingă chiar doi dintre noii miniștri propuși. Este vorba despre Paul Stănescu și Felix Stroe.

După nominalizarea acestora, în presă și în mediile politice au circulat tot felul de informații despre cariera lor politică oarecum controversată. Numele lui Paul Stănescu apare într-un dosar al DNA în care s-a început urmărirea penală in rem, Paul Stănescu nu are nicio calitate în acest moment, dar există posibilitatea ca el să ajungă exact în situația care a dus la plecarea din guvern a lui Sevil Shhaideh și a Rovanei Plumb.

Felix Stroe este suspectat de colaborare cu fosta Securitate, el a negat întotdeauna aceste acuzații, dar și de faptul că s-a asociat în afaceri cu personaje controversate, inclusiv în afara granițelor țării. Este foarte posibil să aflăm decizia președintelui imediat după ședința CSAT.

Ieri a avut loc o ședință a Coaliției de guvernare, unde cel mai probabil s-a discutat și despre posibilitatea înlocuirii celor două propuneri – Paul Stănescu și Felix Stroe -, iar Paul Stănescu spunea că partidul este pregătit să vină oricând cu o nouă propunere, a transmis Andreea Dumitrescu, pentru TVR. Premierul Mihai Tudose ne spunea mai devreme că nu a vorbit încă cu președintele Klaus Iohannis și că se vor vedea la CSAT.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite