Președintele Iohannis a felicitat CSM, Parchetele și Înalta Curte. I-a criticat, în schimb, pe aleșii puterii și pe ministrul Justiției

5 ianuarie 2018, 18:15

Veți avea în mine un partener și un susținător constant pe care vă puteți baza, le-a spus președintele șefilor din sistemul de justiție.

Iohannis i-a criticat, în schimb, pe parlamentarii din coaliția de guvernare și pe ministrul Tudorel Toader, pentru felul în care au decurs procedurile de modificare a legilor justiției.

Am afirmat în repetate rânduri, și o să mai afirm, spre disperarea lor, că astfel de persoane (cu probleme penale, n.r) nu au ce căuta în conducerea statului, exact din acest motiv, fiindcă dintr-un interes personal, evident, ei vor fi tot timpul tentați să pună sub semnul întrebării sistemul de justiție. Personal, sunt convins că dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituția, arhitectura statului, este obligatoriu să introducem principiul integrității chiar în Constituție, altfel s-ar putea ca situații de acest tip să apară și în alte cicluri electorale„, a declarat președintele.

Ministrul Justiției a evitat să spună ce decizie a luat în privința șefei DNA, Codruța Kovesi, dar a reamintit că el poate doar să propună revocarea acesteia, decizia aparține președintelui.

După plecarea lui Klaus Iohannis, membrii CSM și-au ales noul președinte: pe Simona Marcu, judecătoare la Înalta Curte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Iohannis, despre atacurile cibernetice: SRI funcționează impecabil

Iohannis: Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de președinte