Președintele Iohannis: Îl desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de prim ministru. Florin Cîțu: Voi face tot ce e posibil să avem o guvernare lungă și stabilă

22 decembrie 2020, 18:02

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marţi, pe Florin Cîţu candidat pentru funcţia de prim-ministru, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare.

Florin Cîţu este premierul propus de coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR.

„Am avut astăzi o nouă rundă de consultări cu formațiunile reprezentate în noul Parlament al României. Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că este nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze și s-au cristalizat. Între timp, o coaliție formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României și astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii formațiunilor care formează coaliția de centru-dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de Prim-ministru. Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de Prim-ministru” – a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a declarat că va face tot ce este posibil pentru a avea „o guvernare stabilă şi de lungă durată”.

„Vreau să-i asigur pe români că îmi dau seama şi ştiu perioada dificilă prin care trece România şi vreau să le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de lungă durată”, a mai spus Florin Cîţu, după ce a fost anunţat de preşedintele Klaus Iohannis ca premier desemnat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă