Președintele Franței, Emmanuel Macron: L-am convins pe Donald Trump să rămână în Siria

16 aprilie 2018, 08:09

Președintele Emmanuel Macron a explicat încă o dată decizia Franței de participa, alături de Statele Unite ale Americii și de Marea Britanie, la operațiunea militară împotriva Siriei.

El a fost categoric și a spus că Franța nu a declarat război regimului lui Bashar al-Assad și că acțiunea militară a fost legitimă și s-a desfășurat în spiritul dreptului internațional: „Am ajuns la un punct în care această lovitură a fost indispensabilă pentru a reda credibilitatea vocii comunităţii noastre. Acum, aveţi dreptate, cum am spus-o de la început, dar şi în faţa ONU în septembrie, pentru a construi o soluţie durabilă pentru Siria, trebuie să vorbim cu Iran, Rusia şi Turcia. […] Acum zece zile, preşedintele Trump a spus că Statele Unite s-au angajat să părăsească Siria. Noi l-am convins că este necesar să rămână acolo.”

În interviul acordat la un an de mandat la Élysée, președintele Emmanuel Macron a mai spus că Franța a reușit operațiunea din punct de vedere militar: „Conform autorităţilor siriene şi ruse, nu sunt victime de partea lor. Este exact ceea ce am vrut.”

Conform Constitutiei, parlamentul se întrunește astăzi pentru a dezbate decizia Franței de a participa la operațiunea militară din Siria. Dezbaterea nu va fi urmată de un vot.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite