Președintele Emmanuel Macron se va întâlni cu Sam Altman, antreprenorul devenit celebru datorită ChatGPT. Cei doi vor discuta despre „următorii pași” ai OpenAI

ChatGPT
ChatGPT
23 mai 2023, 17:29

Altman, co-fondator și CEO al OpenAI, institut de cercetare a inteligenței artificiale, este una dintre cele mai proeminente voci din lumea tehnologiei care îndeamnă guvernele să elaboreze rapid reglementări cuprinzătoare pentru a se asigura că inteligența artificială este utilizată în mod responsabil.

Macron, care a fost un apărător al Franței ca „națiune a startup-urilor”, a cerut guvernului său să ofere condiții de investiții atractive pentru antreprenorii din domeniul tehnologiei, de la baterii electronice pentru mașini la criptomonede.

Altman și Macron vor discuta, de asemenea, despre „următorii pași” ai OpenAI, precum și despre reglementarea necesară la nivel european și internațional pentru a reconcilia inovația și problemele etice și democratice, a precizat biroul său.

Întâlnirea are loc în contextul în care Altman, care luna aceasta a declarat în Congresul SUA că lucrurile ar putea „merge destul de prost” atunci când a fost întrebat despre potențialul risc al inteligenței artificiale, se află în vizită în Europa pentru discuții cu liderii politici.

Uniunea Europeană se află în prima linie a elaborării unor noi norme privind inteligența artificială, care ar putea stabili un punct de referință la nivel mondial pentru a aborda preocupările legate de confidențialitate și securitate. Acestea au apărut odată cu progresele rapide ale inteligenței artificiale generative din spatele ChatGPT, de la OpenAI.

La începutul acestei luni, Macron l-a primit, de asemenea, pe fondatorul și directorul general al Tesla, Elon Musk, care este, de asemenea, activ în sfera IA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite