Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru: În economie avem virușii noștri, acum avem virusul lipsei de cerere care riscă să ducă către virusul insolvenței

Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru a recomandat oamenilor de afaceri, în Jurnalul TVR, să renunțe la conservatorismul care ținea de epoca când totul mergea bine și să își schimbe comportamentul și modul de a gândi.  El a spus că economia se confruntă cu virusul lipsei de cerere care riscă să ducă către virusul insolvenței. De asemenea, Florin Pogonaru a subliniat importanța forței de muncă în aceste momente.

18 Martie 2020, 08:54 (actualizat 18 Martie 2020, 09:50) |
Florin Pogonaru, tel direct
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru declarat la  TVR că astăzi sunt așteptate măsuri din partea Guvernului.

Din informațiile mele și luați-le ca atare, se vor da o serie de facilități care să permită plata salariilor la nivel de 75 %, pentru 75% din forța de muncă, se vor crea proceduri noi pentru emiterea certificatelor de necesitate online.  Al doilea lucru care se întâmplă pentru mediul de afaceri din partea Guvernului, pentru plata datoriilor restante ale Guvernului către oamenii de afaceri. Avem angajamente ferme ale Guvernului pentru plata datoriilor restante, a spus președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru.

El a atras atenția cu privire la informațile false care circulă în spațiul public. Anunț și oamenii de afaceri să fie atenți că în momentul da față circulă o serie de documente așa zise proiecte de măsuri ale Guvernului, ale Parlamentului cu tot felul de minuni, de măsuri la care am putea să visăm - luați-le ca nefiind reale, a subliniat Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România.

Florin Pogonaru spune că este vorba despre un alt fel de criză, nu este o criză care băncile să nu mai aibă lichidități, este o criză care ține de psihologie, de panică, de restricțiile de circulație și mai ales de reducerea consumului.

Și noi, în economie, avem virușii noștri.  Acum avem virusul lipsei de cerere care riscă să ducă către virusul insolvenței. Trebuie luate măsuri, dar nu numai pentru cei care au pierdut până acum, să fie luate măsuri pe cei care ne asigură aprovizionarea cu alimente, medicamente, cu produse de primă necesitate, aceștia trebuie ajutați, stimulați - au probleme de forță de muncă și trebuie încurajată și stimulată munca, au probleme de logistică, arată omul de afaceri.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI