Președintele anunță consultări pentru modificarea legilor justiției. Social-democraţii spun că legile au fost deja reparate

3 iunie 2020, 19:55

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va începe consultări atât cu specialiști din domeniul justiției, cât și cu politicieni. Iar atacul său la adresa social democraților a primit o replică de la președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Organizațiile de magistrați spun că unele modificări ar fi trebuit să fie deja făcute.

Justiția a revenit în atenția publică în urma declarațiilor făcute în urma cu câteva zile de fostul ministru Tudorel Toader. Acesta a afirmat că i s-a cerut „insistent” să promoveze OUG pentru modificarea Codului Penal în sensul reducerii termenului de prescripție.

Iar astăzi, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis să caute toate răspunsurile legate de modificările legilor justiției la comisia specială și în parlament.

O reacție a venit și de la Viorica Dăncilă. Ea a precizat că în perioada în care a fost prim-ministru a susținut o justiție independentă, care să respecte drepturile cetățeanului. Și i-a atras atenția președintelui Iohannis că în ultimele 7 luni nu a făcut nimic concret pentru îmbunătățirea actului de justiție.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite