Președintele ANAF, Bogdan Stan, a fost demis. În locul său a fost numită Mirela Călugăreanu – prima femeie numită în fruntea instituției

18 iulie 2017, 15:26

Bogdan Stan conducea ANAF de numai şase luni, timp în care a fost criticat în mai multe rânduri. Atât actualul cât şi fostul premier s-au plâns de nivelul redus al colectării taxelor. În fruntea instituției a fost numită pentru prima dată o femeie.

Conform unor surse TVR, premierul a aşteptat două săptămâni măsuri concrete în domeniul disciplinei financiare, reorganizarea ANAF precum şi un imbold în domeniul vamal. Nu au venit, aşa că a decis să-l demita pe şeful ANAF.

Principalele obiective stabilite de noua conducere ANAF vizează eficientizarea colectării veniturilor bugetare, recuperarea sumelor neîncasate la buget și realizarea veniturilor bugetare prognozate pentru acest an.

„Împreună cu Ministerul Finanțelor Publice vom face toate demersurile necesare pentru a ne încadra în ținta de deficit de 3%. De asemenea, vom acorda o atenție sporită relației Fisc – contribuabil, pe de-o parte în vederea stimulării conformării voluntare, iar pe de altă parte pentru creșterea încrederii acestora în instituția fiscală”, a declarat  Mirela Călugăreanu la preluarea funcției.

Liviu Dragnea a declarat, luni, după ședința coaliției că i-a cerut premierului Mihai Tudose să analizeze activitatea ANAF-ului și să ia orice măsură pentru eficientizarea activității instituției.

Eu i-am cerut premierului să analizeze foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF-ului și ne-a asigurat că se va întâmpla lucrul acesta în perioada imediat următoare, a declarat Liviu Dragnea.

În cadrul unei discuții care a avut loc la începutul lunii iulie între Bogdan Stan, șeful ANAF, și premierul Mihai Tudose, primul ministru i-ar fi spus șefului ANAF că are dead-line sfârșitul acestei luni până la care trebuie să facă evaluarea tuturor structurilor pe care le guvernează ANAF în momentul de față, pentru a vedea care angajat lucrează mai mult, potrivit unor surse, citate de reporterul TVR Daniel Coman.  Evaluările urmau să fie făcute pe criterii de performanță, cheltuieli birocratice și banii pentru salarii nu ar mai fi suficienți pentru foarte mult timp.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite