Președintele ales al SUA, Joe Biden, anunță un grup operațional pentru gestionarea pandemiei

Joe Biden președintele ales al SUA
Joe Biden președintele ales al SUA
9 noiembrie 2020, 16:21

„Gestionarea pandemiei de COVID-19 este una dintre cele mai importante lupte cu care se confruntă administraţia noastră, şi voi fi informat de oameni de ştiinţă şi de experţi”, a declarat Biden, potrivit Agerpres.

„Consiliul consultativ va contribui la modelarea abordării mele pentru gestionarea creşterii numărului de cazuri raportate; asigurarea de vaccinuri sigure, eficiente şi distribuirea acestora în mod eficient, echitabil şi gratuit; şi protejarea populaţiilor cu grad ridicat de risc”, a adăugat Biden.

Grupul operaţional va fi format din oameni de ştiinţă şi din experţi în sănătate publică şi va fi condus de medicii David Kessler, Vivek Murthy şi Marcella Nunez-Smith.

Joe Biden l-a criticat cu regularitate pe preşedintele Donald Trump pentru modul în care administraţia sa a gestionat criza de COVID-19.

Cu 9,9 milioane de cazuri, Statele Unite au cel mai mare număr de infectări confirmate cu noul coronavirus la nivel mondial, potrivit datelor oferite de Universitatea John Hopkins. SUA au de asemenea cel mai mare număr de decese – 237.000 – asociate COVID-19 la o populaţie de 330 de milioane de locuitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă