Președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea: România parcurge un curs intensiv de drept, predat de persoane care au interese proprii

28 februarie 2018, 12:24

Președinta Înaltei Curți, Cristina Tarcea: „Trăim un moment în care România întreagă parcurge un curs intensiv de drept, predat de persoane care au interes în soluționarea propriilor cauze și de persoane care nu au absolvit niciodată Dreptul”, a declarat miercuri, la prezentarea raportului DNA, Cristina Tarcea, prețedinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.

„Trăim într-un prezent în care se încearcă inocularea ideii că Justiția nu trebuie realizată potrivit principiilor de drept consacrate ci potrivit indicațiilor care se despreind din acest curs intensiv de drept la care participă toată țara. Tuturor cursanților vreau să le reamintesc că Dreptul înseamnă în primul rând morală”, a continuat președinta ÎCCJ.

Persoanele și entitățile care au o relație controversată cu morala nu au a comenta despre modul în care se face justiție, tot așa cum persoanele din sistem controversate nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiție. Ultima perioadă, mai ales ultimul an, au dovedit cât de mult rău pot face comportamentele imorale sau ilegale ale celor din sistem„, a declarat Tarcea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă