Președinta Comisiei Europene a schimbat denumirea controversată a portofoliului ''Protejarea modului de viaţă european'' în ''Promovarea modului de viaţă european''

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost de acord să schimbe unele titulaturi ale portofoliilor din viitorul său Colegiu al Comisarilor,  potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

13 Noiembrie 2019, 15:02 (actualizat 13 Noiembrie 2019, 15:43) Știrile TVR |
Lidera grupului socialist, Iratxe Garcia și presedinta C.E, Ursula von der Leyen / FOTO: Twitter

Astfel, Ursula von der Leyen, a modificat denumirea controversată a portofoliului comisarului însărcinat cu migraţia din ''Protejarea modului de viaţă european'' în ''Promovarea modului de viaţă european'', a anunţat miercuri purtătorul său de cuvânt.

Denumirea portofoliului a suscitat o polemică intensă după anunţarea noii Comisii Europene.  Mai multe grupuri politice din Parlamentul European - printre care socialist, ecologist şi Renew Europe - i-au solicitat viitoarei şefe a executivului comunitar să renunţe la titulatura care în opinia lor asocia migraţia şi ''protejarea modului de viaţă european''. Până acum, însă, Von der Leyen rămăsese consecventă faţă de denumirea iniţială a portofoliului.

Lidera grupului socialist (S&D) din Parlamentul European, Iratxe Garcia, care în luna septembrie i-a trimis o scrisoare pe acest subiect Ursulei von der Leyen, a salutat într-un comunicat schimbările decise de aceasta.

O altă modificare adusă este aceea că viitorul comisar pentru ocuparea forţei de muncă va fi responsabil şi pentru drepturi sociale, iar comisarul european pentru mediu va integra, de asemenea, pescuitul.

Responsabilitatea portofoliului ''promovarea modului de viaţă european'' îi va reveni grecului Margaritis Schinas, care a fost deja audiat de comisia de specialitate a Parlamentului European. În perioada mandatului Comisiei Europene conduse de Jean-Claude Juncker, Schinas a fost purtător de cuvânt al acestuia.

Noua Comisie Europeană urmează să îşi înceapă mandatul la 1 decembrie, după ce componenţa şi programul ei vor fi supuse la vot în plenul Parlamentului European pe 27 noiembrie, la Strasbourg.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 25°C
IASI 16°C 21°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 19°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 14°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI