Președinta Comisiei Europene, discurs privind starea Uniunii: Pandemia şi incertitudinea nu s-au terminat. Prioritatea e să trecem împreună prin asta şi să le fim alături celor care au nevoie de noi

Multitudinea de probleme cu care se confruntă Europa a făcut ca tradiționalul discurs din septembrie despre starea Uniunii să fie unul dintre cele mai dificile din istorie. Președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a vorbit despre ecologie, digitalizare, Brexit, migrație, dar în primul rând despre pandemia care afectează tot mai grav țările comunitare.

16 Septembrie 2020, 12:37 (actualizat 16 Septembrie 2020, 21:30) Știrile TVR |

Comisia Europeană a făcut numeroase apeluri la solidaritate între statele membre și la armonizarea circulației cetățenilor în interiorul Uniunii, însă o bună parte dintre granițe rămân în continuare greu de trecut.

Acum, Ursula von der Leyen atrage atenția că Uniunea Europeană trebuie să continue să protejeze viețile oamenilor și bunurile lor. Acesta este lucrul cel mai important!

URSULA VON DER LEYEN, preşedintele Comisiei Europene: "Europenii suferă în continuare. Este o perioadă de mare anxietate pentru milioane de oameni îngrijoraţi pentru familiile lor, viitorul locurilor de muncă sau pentru pur şi simplu cum se vor descurca până la sfârşitul lunii. Pandemia şi incertitudinea pe care a adus-o nu s-au terminat. Redresarea e încă la început. Aşa că prima prioritate e să trecem împreună prin această probă şi să le fim alături celor care au nevoie de noi."

Comisia Europeană va prezenta o propunere de susţinere a statelor membre pentru constituirea unui sistem al salariilor minime, a anunțat von der Leyen. Apoi a amintit că reacția la această criză fără precedent a venit printr-o soluție fără precedent: programul de relansare de peste 3.000 de miliarde de euro.

Problemele economice au fost detaliate cu grija în discurs, la fel sistemul de protecție socială a angajaților.

În discursul care este de fapt un ghid privind prioritățile Uniunii Europene în anul următor, von der Leyen a evocat întreaga paletă de provocări - de la preocupările pentru sănătatea publică, la economia socială de piață, planul de finanțare a investițiilor, pactul ecologic european, digitalizare, politica externă, Brexitul și migrația. Toate, condensate într-o singură constatare: Uniunea merge mai departe.

"Trebuie să ieșim mai puternici din actuala criză", a declarat președinta Comisiei, și avem la dispoziție tot ce ne trebuie - planuri și fonduri - așa că e vremea acțiunii.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI