Președinții Coreei de Sud și Coreei de Nord s-au întâlnit la Panmunjom, într-un nou summit

26 mai 2018, 15:15

Întâlnirea dintre președinții Moon Jae-in și Kim Jong Un este a doua în ultima lună. S-a desfășurat în același loc – zona demilitarizată – a durat 2 ore, dar, spre deosebire de întâlnirea din aprilie, aceasta a fost anunțată după ce s-a încheiat.

Nu au fost declarații, dar președintele Coreei de Sud a anunțat că va da detalii mâine.

Imaginile difuzate relevă o apropiere a celor 2 lideri, însă unii analiști se întreabă dacă președintele Moon nu a fost prea singur la masa discuțiilor fără greutatea poziției americane.

Președintele Trump se referă la discuții productive ale SUA pentru desfășurarea summit-ului cu Phenianul, după ce anunțase anularea lui.

“Avem discuţii foarte productive cu Coreea de Nord despre restabilirea summitului care, dacă se va întâmpla, va rămâne probabil în Singapore, la aceeaşi dată, 12 iunie, şi, dacă va fi necesar, va fi prelungit şi după această dată”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Zero dezacorduri în interiorul administrației în privința atitudinii față de Coreea de Nord, a mai scris pe Twitter liderul de la Casa Albă.

Seulul a fost prins cu garda jos de anunțul anulării summit-ului și a încercat o mișcare riscantă. Iese la suprafață diplomația dură, cu zâmbetul pe față, a Phenianului, remarcă unii analiști. Care îl plasează pe Kim Jong Un în discuții separate cu Seulul și cu Washingtonul pe tema denuclearizării peninsulei, miezul summit-ului la nivel înalt.

Oficiali americani pleacă spre Sigapore ca să pregătească summit-ul Trump-Kim, fără să fie clar dacă acesta va avea loc sau nu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite