Președinția UE, oportunități și provocări. Consultare cetățenească – preocupările românilor privind viitorul Europei

9 mai 2018, 13:24

Într-un cadru interactiv, organizatorii au dorit să afle care sunt așteptările conaționalilor noștri de la Uniunea Europeană, astfel încât politicile implementate să fie cât mai adecvate nevoilor oamenilor.

„Europa poate fi mai puternică doar dacă își ascultă cetățenii pe care îi reprezintă”, este și mesajul ministrului  delegat pentru Afaceri Europene.

Victor Negrescu a explicat că acțiunile României în cadrul forului comunitar vor urmări obținerea unor rezultate concrete pentru cetățeni.

„Dacă vrei să implici cetățenii, vrei să implici specialiștii, o poți face. Într-adevăr, acest lucru presupune capacitatea de a asculta, nu doar de a exprima păreri. Or, aceste teme pe care noi le propunem și pe care le vom discuta cu reprezentanții Parlamentului au în centrul lor o atenție deosebită acordată cetățeanului. Nu cu scopul doar de a sublinia acest lucru în mesajul nostru, ci pentru a reitera încă o dată necesitatea ca politicile europene într-adevăr să răspundă așteptărilor cetățenilor, politicile europene să aducă în final bunăstare în viața de zi cu zi a tuturor”, a subliniat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Sute de persoane interesate de viitorul Europei și de modul în care Uniunea Europeană ar putea să le răspundă mai bine nevoilor și așteptărilor au participat la consultarea organizată în premieră pentru România, a precizat Diana Brâncuș, jurnalist Știrile TVR.

Au fost și sesiuni publice de vot în care oamenii și-au spus punctul de vedere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă