Președinția UE, oportunități și provocări. Consultare cetățenească - preocupările românilor privind viitorul Europei

Românii își doresc o Europă unită, în care libertatea de circulație și siguranța cetățenilor să fie o prioritate. Este concluzia primei consultări cetățenești organizate la București de Ziua Europei, în contextul în care România se pregătește să preia președinția Consiliului Uniunii Europene, anul viitor.

09 Mai 2018, 13:24 (actualizat 25 Mai 2018, 11:10) Știrile TVR |
Victor Negrescu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Într-un cadru interactiv, organizatorii au dorit să afle care sunt așteptările conaționalilor noștri de la Uniunea Europeană, astfel încât politicile implementate să fie cât mai adecvate nevoilor oamenilor.

"Europa poate fi mai puternică doar dacă își ascultă cetățenii pe care îi reprezintă", este și mesajul ministrului  delegat pentru Afaceri Europene.

Victor Negrescu a explicat că acțiunile României în cadrul forului comunitar vor urmări obținerea unor rezultate concrete pentru cetățeni.

"Dacă vrei să implici cetățenii, vrei să implici specialiștii, o poți face. Într-adevăr, acest lucru presupune capacitatea de a asculta, nu doar de a exprima păreri. Or, aceste teme pe care noi le propunem și pe care le vom discuta cu reprezentanții Parlamentului au în centrul lor o atenție deosebită acordată cetățeanului. Nu cu scopul doar de a sublinia acest lucru în mesajul nostru, ci pentru a reitera încă o dată necesitatea ca politicile europene într-adevăr să răspundă așteptărilor cetățenilor, politicile europene să aducă în final bunăstare în viața de zi cu zi a tuturor", a subliniat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Sute de persoane interesate de viitorul Europei și de modul în care Uniunea Europeană ar putea să le răspundă mai bine nevoilor și așteptărilor au participat la consultarea organizată în premieră pentru România, a precizat Diana Brâncuș, jurnalist Știrile TVR.

Au fost și sesiuni publice de vot în care oamenii și-au spus punctul de vedere.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI