Președinția ucraineană: Chestionarul de aderare la Uniunea Europeană a fost completat

Ursula von der Leyen și Volodimir Zelenski - chestionar UE
Ursula von der Leyen și Volodimir Zelenski - chestionar UE
17 aprilie 2022, 21:38

Comisia Europeană urmează să dea avizul privind îndeplinirea criteriilor de la Copenhaga pentru aderare de către Ucraina.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,  i-a înmânat președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, pe 8 aprilie, atunci când s-a aflat în vizită în Ucraina,  chestionarul care va constitui un punct de plecare în decizia pe care Uniunea Europeană o va lua privind aderarea Ucrainei.

Zelenski le-a declarat jurnaliştilor în acel moment  că, într-o săptămână, chestionarul va fi gata.

Ucraina a solicitat aderarea la UE la scurt timp după începerea invaziei ruse. În prezent, Comisia Europeană examinează această cerere.

Aderarea la UE este un proces lung şi complicat. Chiar dacă Comisia va oferi o evaluare pozitivă, ar putea dura mult timp până la începerea negocierilor de aderare. Von der Leyen a promis totuşi un proces rapid, la întâlnirea cu președintele ucrainean de la Kiev.

Preşedintele Zelenski a afirmat că este sigur că această cale va conduce la succes şi că nu are nicio îndoială că Ucraina va deveni parte a UE.”Sunt convins că suntem în sfârşit aproape de a ne realiza obiectivul de lungă durată”, a spus el.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a promis lui Zelenski că instituţia sa va pregăti raportul privind candidatura Ucrainei la UE „în câteva săptămâni” după ce va primi răspunsul la chestionarul pe care i l-a înmânat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite