Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a obținut susținerea finală a statelor membre pentru Directiva gazelor naturale

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene
Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene
21 februarie 2019, 17:22

„Sunt foarte mulțumit că am ajuns la un acord atât de repede. Acest acord elimină o lacună din cadrul legislativ al UE în domeniul energiei și va garanta o aplicare coerentă a normelor Uniunii Energetice în întreaga UE. Obținerea celor două acorduri politice consecutive ne apropie de momentul adoptării Directivei Gazelor și închiderii acestui dosar sub Președinția română” a declarat Anton Anton, ministrul Energiei.

Revizuirea Directivei privind gazele naturale este extrem de importantă pentru consolidarea securității energetice a Uniunii Europene.

Președinția României la Consiliul UE a avut un rol crucial în aceste negocieri, care aduc garanții că regulile Uniunii Energetice se vor aplica și în cazul conductelor de gaze către și din țările terțe, subliniază Ministerul Energiei.

Dosarul se afla în discuții la nivel european de peste un an.

Modificarea directivei a fost propusă de Comisia Europeană în noiembrie 2017. Parlamentul European a adoptat o poziție cu privire la dosar în aprilie 2018. Consiliul UE, sub Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, a ajuns la o poziție comună pe data de 8 februarie 2019.

Modificarea Directivei privind gazele naturale va face cadrul juridic al Uniunii Europene aplicabil în egală măsură pe tot teritoriul UE, va spori transparența și va asigura certitudinea juridică atât pentru investitorii în infrastructura de gaz, cât și pentru utilizatorii rețelelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite