Prahova: Carantina din comuna Gornet, contestată în instanță

26 iulie 2020, 13:33

Un avocat din comună Gornet a cerut în instanța, la Curtea de Apel București, anularea ordinului DSU care impune carantină. El și câțiva localnici cer o analiză de urgență a situației din localitate.

Avocatul reclamă că nimeni de la DSP nu a făcut verificări în teren. Și susține că în momentul emiterii ordinului erau șase persoane bolnave, iar cea de a 7 nu locuiește în Gornet.

În plus, spune acesta, dintre cei șase depistați pozitiv, 3 aveau rezultat negativ atunci când comuna a fost plasată în carantină, în 22 iulie.

Inițiatorul contestației invocă și o „stare de spirit şi moral scăzut al cetăţenilor comunei”.

450 de oameni ar fi rămas fără locuri de muncă, iar localnicii nu ar mai fi primiți în magazine, farmacii şi în alte locuri publice din comunele alăturate. Se cer și despăgubiri de 500.000 de euro, daune morale în acest caz.

Primăria nu e parte în acest demers, a declarat pentru TVR edilul localității. Nicolae Negoițescu a adăugat însă că el personal, ca reprezentant al localnicilor, susține inițiativa.

Departamentul pentru Situații de Urgență consideră că demersul este nejustificat. Și precizează că oamenii pot ieși din localitate pentru a merge la muncă în baza legitimației de serviciu, a adeverinței de salariat sau a altui document care atestă activitatea profesională.

Oficial, autoritățile au impus carantina în Gornet după ce oficial au fost depistate 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite