Povestea uluitoare a Ramonei, care cântărește 27 de kg, are înălțimea de 1,2 metri și suferă de diverse deformări. Cu toate acestea, și-a îndeplinit visul de a fi mamă

18 august 2021, 19:51

RAMONA: Nu mă așteptăm să mi-l dăruiască Dumnezeu lucrul acesta minunat pe care îl am acum.

Aceste au fost primele gânduri ale Ramonei după ce a devenit ceea ce cu greu își putea imagina: să fie mamă.

Ramona a avut o viață grea. La 24 de ani cântărește doar 27 de kg,  are o înălțime de 1,2 metri și suferă de o deformare severă a toracelui și a coloanei vertebrale. Iar lista afecțiunilor nu se oprește aici, însă cu toate acestea a avut puterea să creadă că într-o zi va aduce pe lume un copil.

RAMONA, pacientă a Spitalului Universitar de Urgență București: Doamne, Isuse, ce vrei tu să faci, aia vreau cu mine. Dar, te rog, ca copilul meu să fie bine. După ce mi-a adus-o la salon și am luat-o în brațe… Pff … Mama, când a văzut-o, i-am trimis poză.

Sarcina a fost o provocare pentru întregul personal medical, tânăra ajungând la spital într-un moment de cumpănă. A fost transferată de la Pitești la Spitalul Universitar de Urgență București, unde medicii au făcut minunea posibilă. Au adus pe lume o fetiță de un kilogram și 890 de grame.

Dr. NATALIA ȚURCAN, medic specialist, Spitalul Universitar de Urgență București: O considerăm o reușită a obstetricii. Nu au fost descrise astfel de cazuri. Atât de aproape de termen, la 32 de săptămâni.

RAMONA, pacientă a Spitalului Universitar de Urgență București: “Au făcut o minune în viața mea medicii de aici și le mulțumesc foarte mult”

Acum medicii se tem că toate problemele mamei ar putea afecta și nou-născutul, fiind ridicată suspiciunea clinică de neurofibromatoză. Pentru a interveni din timp, este nevoie de analize care pot fi prelucrate doar în Germania.

Dr. NATALIA ȚURCAN, medic specialist, Spitalul Universitar de Urgență București: Un diagnostic clar genetic este esențial nu atât pentru ea, dar mai ales pentru copil.

Analizele care vor fi trimise în Germania pentru aflarea diagnosticului final costă 3.500 de euro. Bani care înseamnă enorm pentru familie. Oamenii buni la suflet sunt invitați să ajute prin donații în contul familiei:

 

TITULAR: IONICA SACEANU

IBAN: RO16RZBR0000060019910519

Valută: LEI

Banca: Raiffeisen Bank

Cod swift: RZBRROBU

 

 

RAMONA, pacientă a Spitalului Universitar de Urgență București: “Când se va face mare, îmi doresc că ea să fie doctoriță, să salveze multe vieți. Cum m-a ajutat și pe mine doamna doctor și m-a salvat, așa vreau ca și ea să salveze multe vieți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite