Povestea Ștefănicăi Gheablau, o româncă din Cordoba, voluntar la Crucea Roșie spaniolă

Ștefănica Gheablau este voluntar la Crucea Roșie spaniolă
Ștefănica Gheablau este voluntar la Crucea Roșie spaniolă
16 aprilie 2020, 15:13

Vorbește la telefon cu bătrânii singuri, duce alimente și produse de igienă celor fără locuință,  ajută bolnavii să mergă la spital.

Are doi copii, soțul este spaniol, și ea ar fi putut să rămână acasă. Povestește însă că activitatea de la Crucea Roșie o face să se simtă împlinită. S-a izolat în apartamentul din centrul orașului, ține legătura doar prin telefon cu familia spaniolă și cu familia din România și pornește, curajoasă, în fiecare zi, la muncă.

La 8 seara aplaudă, odată cu toți vecinii din cartier. Nu se gândește că aprecierea celor din jur, pe lângă doctori, pompieri, polițiști, i se adresează și ei. Și tuturor voluntarilor care au ales să riște, ca să le facă celor în nevoie viața mai ușoară.

Ștefănica este din Liteni, județul Suceava. Află în fiecare zi ce se întâmplă în țară și se gândește că munca ei ar fi putut să ajute mult acolo, în Bucovina. Dar așa a fost să fie. Și, oricum, români sunt peste tot, și pachetele cu alimente sunt duse de Ștefănica pe câmpurile din jurul Cordobei, la familii care nu au reușit să se integreze. Multe dintre ele sunt din România.

În Spania, Paștele catolic a însemnat izolare și suferință. Ștefănica știe că la fel o să sărbătorească și Paștele ortodox. Departe de familie. Cu speranța că se vor întâlni, sănătoși, curând.

Autor: Irina Luca

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă