VIDEO TELEJURNAL

Povestea tânărului Gabriel Simion Oltean, care a renunţat la Universitatea Yale, ca să fie silvicultor în pădurea de acasă

Lecţie de patriotism de la un tânăr din Harghita. Fost şef de promoţie la Facultatea de Silvicultură din Braşov, a renunţat la studiile doctorale la o importantă universitate americană pentru a lucra în România. Dorul de casă şi patriotismul l-au adus în ţară.

19 Martie 2017, 20:20 (actualizat 19 Martie 2017, 20:52) Știrile TVR |
De la Yale, la pădurea de acasă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Gabriel Simion Oltean din Ghimeş Făget este inginer silvic la Romsilva Harghita. Ştie română, maghiară şi engleză şi, la terminarea liceului, avea în minte un drum precis, care să-l ducă în rândul studenţilor unei universităţi de top din lume. Aşa s-a şi întâmplat, până când a fost admis ca bursier la studii doctorale la universitatea americană Yale.

Gabriel Simion Oltean, inginer silvic, Romsilva Harghita: "După ce am primit oferta, am stat o lună de zile în care m-am gândit ce să fac. Am decis totuşi să renunţ la oferta lor".

Glasul pământului natal, dorul de patrie şi credinţa că poate face performanţă profesională şi acasă au fost mult mai puternice, iar Gabriel Oltean a revenit acasă, în Harghita.

Gabriel Simion Oltean, inginer silvic, Romsilva Harghita: "Principalul motiv este că îmi doresc să îmi pun cunoştinţele şi experienţele acumulate în anii de studiu la folosinţă în România".

Este unul dintre cei mai tineri angajaţi ai Direcţiei Silvice Harghita, dar este privit cu respect şi consideraţie de colegi.

Cătălin Mutică, director Romsilva Harghita: "Faptul că la Direcţia Silvică avem un absolvent şef de promoţie de la Silvicultură, în primul rând, asta mă bucură foarte mult."

Visul lui Gabriel Oltean este să contribuie la stoparea furtului de masă lemnoasă. El spune că cel mai periculos este furtul LEGAL de lemne de pădure. A făcut deja un studiu, iar acum urmează să găsească soluţii.

Gabriel Simion Oltean, inginer silvic, Romsilva: "România se dezvoltă cum o dezvoltăm noi. Şi noi trebuie să-i dăm direcţia".

Un lucru e sigur: Gabriel Oltean nu are niciun regret că a dat studiile doctorale la universitatea americană Yale, pe pădurea de acasă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 32°C
IASI 31°C 31°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 34°C 32°C
BRASOV 32°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI