Povestea spionului Putin. „Doar cei aleşi pot face asta (…) Agenții sub acoperire sunt oameni speciali”

25 iunie 2017, 15:46

Într-un interviu acordat postului public de televiziune, Vladimir Putin recunoaşte că activitea pe care o desfăşura pe linia KGB-ului Uniunii Sovietice era mai mult legată de spionajul ilegal.

În opinia liderului de la Kremlin, spionii sub acoperire sunt oameni deosebiţi, de o calitate specială, cu convingeri şi tipuri de caracter speciale.

Vladimir Putin:Să renunţi la viaţa de zi cu zi, să renunţi la apropiaţii tăi, la cei dragi şi să părăseşti ţara pentru mulţi-mulţi ani, să-ţi dedici viaţa patriei – nu oricine poate. Doar cei aleşi pot face asta. Nu exagerez. Cu o astfel de atitudine faţă de lucrurile care trebuie făcute, faţă de ţară, faţă de popor , trăiesc agenţii sub acoperire. Sunt oameni speciali„.

Preşedintele Putin le-a transmis urări spionilor activi sau trecuţi în rezervă, mai ales că zilele acestea în Rusia sunt sărbătoriţi agenţii sub acoperire.

La sfârşitul anilor ‘90, Vladimir Putin a lucrat în cadrul KGB la Dresda, în Germania. În calitatea oficială, Putin conducea Casa Prieteniei dintre URSS şi Germania Democrată.

În realitate, actualul lider de la Kremlin culegea informaţii despre liderii politici şi încerca să racoleze noi agenţi din rândul cetăţenilor germani cu acces în mediile de interes pentru Uniunea Sovietică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite