Povestea româncei rănite la Stockholm, relatată de presa suedeză. Femeia cerșea bani când camionul a intrat în mulțime

9 aprilie 2017, 16:14

Vineri, când camionul a intrat în mulţime, Păpuşa Ciuraru se afla la locul ei obişnuit şi cerea bani. Femeia îşi aminteşte că după ce a fost lovită la picior a crezut că totul s-a terminat.

Oamenii ţipau în jurul meu, credeam că izbucneşte războiul. Am încercat să mă ridic şi să fug, dar o bucată mare de beton mi-a căzut pe picior”. (…) „Am crezut că toţi vor trece peste mine pentru a se salva„.

Îşi aminteşte că două persoane au venit spre ea, una dintre ele pe bicicletă. Au luat-o şi au dus-o într-un hotel, unde a primit primele îngrijiri.

24 de ore mai târziu, femeia se afla la spitalul St. Göran’s, unde a fost supusă unei operaţii la picior.

Starea ei este stabilă.

„A fost un prost care conducea camionul pe Drottninggatan. A intrat în leii ăia urâţi. Nu m-a nimerit. Uite că trăiesc şi am peste 80 de ani”, a povestit ea presei suedeze.

Procuratura suedeză a confirmat duminică  arestarea unui al doilea suspect bănuit de implicare în atacul de la Stockholm.

Autoritățile au anunțat de asemenea că în urma atacului au fost uciși 2 suedezi, un britanic și un belgian.

Potrivit AFP, printre cei decedați se numără și o fetiță suedeză în vârstă de 11 ani.

Dintre cei 15 răniți, 10 sunt în continuare spitalizați, dintre care 4 în stare gravă.

Suedezii, încă în stare de şoc, îşi comemorează victimele. Mii de oameni au venit la locul atacului şi au aprins lumânări în memoria celor ucişi.

Poliţia şi echipele de medici legişti au făcut percheziţii şi au prelevat probe din mai multe apartamente din Stockholm, însă nu au oferit detalii despre aceste operaţiuni.

Presa scrie că o femeie uzbecă susţine că bărbatul de 39 de ani arestat în urma atacului era un muncitor obişnuit, nu un fanatic religios. Ea l-a descris pe suspect drept un familist care dorea să câştige bani şi lucra în construcţii. Soţia şi copiii săi nu trăiesc în Suedia.

Emoţii au fost şi în Norvegia, după ce poliţia a neutralizat un dispozitiv suspect, cel mai probabil o bombă, plasat în centrul capitalei Oslo.

Cartierul Grønland, o zonă animată a Capitalei norvegiene, a fost închis temporar, iar restaurantele şi barurile au fost evacuate.

Potrivit poliţiei, dispozitivul părea să aibă un potenţial de distrugere limitat. O persoană a fost arestată în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite