Povestea puștii preferate a lui Nicolae Ceaușescu, vândută la licitație cu zeci de mii de euro

Puşca preferată a dictatorului Nicolae Ceauşescu a fost vândută la licitaţie cu peste 32 de mii de euro. La aceeaşi licitaţie a fost vândută cu 45.000 de euro o maşină Enigma, folosită de nazişti pentru codificarea mesajelor. Mecanismul fusese cumpărat cu 100 de euro dintr-un târg de vechituri.

12 Iulie 2017, 23:21 (actualizat 12 Iulie 2017, 23:29) |
Armă cu istorie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Puşca de vânătoare este în stare perfectă. Şeful Legaţiei României la Tirana a comandat-o la firma producătoare în 1933, pentru Regele Carol al II-lea.

După răsturnarea monarhiei, arma a fost confiscată de comunişti şi a ajuns în mâinile lui Nicolae Ceauşescu. Mare pasionat de vânătoare dar, spun unii, slab ţintaş.

Ceauşescu era cunoscut pentru pasiunea sa reală pentru vânătoare, spre deosebire de alţi lideri comunişti, precum Gheorghe Gheorghiu Dej care se folosea de expediţiile cinegetice numai în interes politic.

Pregătirea unei vânători pentru Nicolae Ceauşescu, însoţit de un anturaj numeros, presupunea o desfăşurare de forţe. Ofiţerii Securităţii luau analize din fiecare produs pregătit pentru ospăţ.

Vesela şi masa erau de asemenea analizate şi dezinfectate.

Pentru ca Nicolae Ceauşescu să nu se facă de râs, în cursul vânătorii, adevăraţii specialişti îl plasau în poziţii favorabile pentru a-i fi uşor să nimerească animale.

Acestea erau gonite special către standul în care se afla dictatorul.

Ultima vânătoare la care a participat Nicolae Ceauşescu a fost pe 10 decembrie 1989, la Ghimpaţi.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI