Povestea pompierilor din Iași care ridică o casă pentru cinci copii și mama lor, a căror locuință a ars. Tatăl muncește în străinătate, ca să achite electrocasnicele și mobila cumpărate, dar distruse de foc

Au pierdut casa, cu toate dotările cumpărate în rate, dar au câștigat sprijinul unor oameni generoşi. Cinci copii și mama lor din comuna ieșeană Comarna au rămas pe drumuri, după ce locuinţa le-a fost distrusă de foc, luna trecută. Impresionați de drama familiei, pomierii care au participat la stingerea incendiului, s-au angajat să le refacă locuința. Alături de ei au venit și alți oameni cu suflet mare.

16 Februarie 2022, 23:43 (actualizat 17 Februarie 2022, 00:06) Știrile TVR |

Casa în care locuia familia Păun a luat foc pe 24 ianuarie. Flăcările au mistuit totul în cale. Iar cei cinci copilași, între care cel mai mic are câteva luni, iar cel mai mare 12 ani, au mers să trăiască în casa bunicilor. Impresionați de această dramă, pompierii au decis atunci să îi ajute. Iar acum, lucrează de zor să le refacă locuința.

Diriginte de şantier este unul dintre pompieri. El a făcut proiectul şi încearcă să rezolve toate problemele care apar.

Plt. adj. COSTEL CHIRAŞCU, pompier la Detaşamentul nr. 2 Iaşi: Am mai avea nevoie de beton, un mimim necesar ar fi 20 de metri cubi.

Plt. adj. CIPRIAN ACATRINEI, pompier la Detaşamentul nr. 2 Iaşi: Să facem o faptă bună, să adunăm niște lucruri de acasă, de la copiii noștri, niște hăinuțe, bani pentru alimente.

Au venit să dea o mână de ajutor și localnicii.

Cărămida, cheresteaua şi fierul beton pentru casă au fost donate de un om de afaceri din Iaşi, care a vrut să-şi păstreze anonimatul. Dar pentru ridicarea construcției sunt necesare şi alte materiale.

CONSTANTIN GRĂDINARU, primarul comunei Comarna: Noi de la bugetul local nu ne putem permite decât 10.000.

Cei cinci copii și mama lor locuiesc la bunici, alături de alți doi nepoți aflați în grija bătrânilor. Bunicii se străduiesc să le ofere celor mici toate condițiile, mai ales că Ioana, elevă în clasa a VI -a la şcoala din sat, învață bine și a terminat primul semestru cu media 9.50 .

MARIA PĂUN, bunica copiilor: E greu, sigur că e greu. Cu o singură pensie de 1.000 de lei. (Aţi fi reuşit să reconstruiţi casa?) Nuuu! Mulțumim tuturor!

Familia speră să se poată muta în casă nouă cât mai curând. Tatăl copiilor muncește în străinătate pentru a putea plăti datorii de peste 10.000 de lei, pe care le au pentru a achita electrocasnicele și obiectele de mobilier cumpărate, dar distruse de foc.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI