Povestea lui Moş Crăciun

24 decembrie 2019, 08:26

Azi e Ajunul Crăciunului. Lumea își face cadouri și împodobește bradul, iar copiii îl așteaptă pe Moș. Ce nu știu copiii, și nici nu e bine să știe, e că Moșul era înainte de fapt un bătrânel ușor sadic, dacă ne gândim că i-a tăiat mâinile nevestei sale doar pentru că îndrăznise s-o adăpostească în grajdul lor pe Fecioara Maria care urmă să-l nască pe Mântuitor.

Tradiția populară spune că numitul Crăciun s-a căit ulterior și a devenit mai bun și chiar, în compensație pentru oribilul gest, s-a angajat să umble într-o sanie trasă de reni cu nume bizare și să facă daruri tuturor copiilor. Cu ce o ajută asta pe soția lui lăsată fără mâini, nu ne mai spune tradiția, dar putem deduce noi. Cu nimic!! Legendă e însă mai blândă și spune că Maica Domnului i-a lipit mâinile la loc femeii. Iar bătrânelul a devenit simpatic și i se spune azi Crăciun la noi, Santa în America și Gerilă în Rusia.

Ar fi bine să nu uităm însă că 25 decembrie nu e despre sărbătoarea Moșului, care a apărut mult mai târziu, ci despre bucuria nașterii lui Hristos.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite