Povestea lui Manolo, cel mai mare suporter al echipei de fotbal a Spaniei

15 iunie 2018, 07:53

Manuel Caceres Artesero a devenit faimos pentru pasiunea sa față de echipa națională de fotbal. Din 1982 nu a ratat niciun meci al selecționatei și a ajuns să fie primit în delegația oficială a federației spaniole.

Manolo poartă mereu o beretă bască, un tricou cu numărul 12 și o tobă care i-a adus porecla: Manolo, el del bombo.

„În oraşul meu, oamenii folosesc trompete şi tobe pentru sărbători. Am pus mâna pe o tobă acum 55 de ani şi i-am făcut pe oameni să se simtă bine. Am să bat toba cât mă vor ţine puterile, pentru că lumea mă iubeşte” – Manolo.

Manolo și-a cheltuit adesea toate economiile ca să poată urmări meciurile din deplasare ale echipei naționale. Din acest motiv, pasiunea lui pentru fotbal nu a fost înțeleasă și de soția și copiii lui, care l-au părăsit din cauza aceasta în urmă cu 30 de ani.

Ceilalți fani nu își imaginează însă niciun meci de fotbal al Spaniei fără Manolo care dă tonul galeriei cu toba sa faimoasă.

Ca să ajungă în Rusia, alături de fotbaliștii spanioli, Manolo și-a închis barul-muzeu pe care l-a deschis la Valencia, în apropierea stadionului Mestalla.

Prezența lui în Rusia este indispensabilă pentru ca echipa Spaniei să poată juca așa cum știe mai bine, cu susținerea fanilor conduși de Manolo el del bombo.

Din Spania pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite