EXCLUSIV. Povestea lui Laurențiu Georgilaș, românul care face snowboarding și se antrenează pentru Jocurile Paralimpice, deși are o pareză parțială a picioarelor

14 februarie 2021, 20:53

Laurențiu are 36 de ani. Pe când avea 4 ani, a avut un accident în urma căruia și-a fracturat coloana. Un alt copil l-a împins de la etajul 4 al unui bloc. A stat în comă aproape jumătate de an. A rămas cu parapareză spastică, o paralizie parțială a picioarelor, însă asta nu l-a împiedicat să facă sport. Spune că mișcarea îl ajută foarte mult.

În urmă cu 6 ani, Laurențiu s-a apucat de snowboarding. Ceea ce părea o joacă s-a transformat într-o treabă serioasă, iar tânărul a participat deja la trei competiții internaționale.

Laurențiu spune că Mihăiță Papară, cel mai titrat para-snowboarder român, este cel care îl inspiră și-l face să se antreneze și mai serios. Acesta este acum plecat la singurul concurs care se desfășoară în condiții de pandemie.

Mihăiță Papară are 41 de ani și este românul cu cele mai bune rezultate la para-snowboarding. A ocupat locul 11 la Jocurile Paralimpice din 2018 și a luat o medalie de argint la Cupa mondială.

Și Mihăiță și Laurențiu se antrenează acum pentru următoarele Jocuri Paralimpice. Pentru a ajunge acolo, ei trebuie să adune cât mai multe puncte în competițiile internaționale. Lupta lor ne arată că uneori, din comoditate, limitele noastre sunt mai jos decât ar putea fi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite