Povestea lui Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare care a evoluat în Major League Baseball. Fiica sportivului, în România

4 iulie 2017, 18:51

A intrat prima oară pe teren în 1947, pentru Brooklyn Dodgers. Erau vremuri tulburi, când în Major League Baseball erau doar 400 de jucători, toţi albi. A fost o nebunie să aduci pe teren un afro-american, dar patronul Branch Rickey şi-a asumat riscurile. Dar astfel, a schimbat pentru totdeauna stilul şi regulile nescrise ale celui mai îndrăgit sport al americanilor.

Jackie avea reputaţia unui scandalagiu: se certa cu arbitrii şi pleda deschis pentru egalitate între oameni şi în afara terenului de sport.

A fost un jucător excepţional. A purtat mereu numărul 42 care, care a şi fost apoi retras în semn de respect pentru ceea ce a însemnat în sport Jackie Robinson. Dar pe 15 aprilie, ziua în care Jackie a intrat prima oară pe teren, toţi jucătorii de baseball din Statele Unite poartă acelaşi număr: 42.

Filmul ”42: Povestea lui Jackie Robinson” duce mai departe legenda. Are încasări de peste 27 milioane de dolari, încă din primul weekend de difuzare în cinematografele americane.

Din acestă săptămână poate fi văzut şi în România. Lansarea a fost în prezenţa fiicei lui Jackie Robinson, Sharon care a venit însoţită de La Troy Hawkins şi Scott Erickson, doi jucători profesionişti de baseball din SUA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite