Povestea lui Iosif Dim, românul care își ajută conaționalii din Cernăuți. A strâns peste 20 de camioane, pline cu produse de mare necesitate

Ceea ce se întâmplă dincolo de graniţă nu te poate lăsa indiferent. Din primele zile, în care mii de oameni înghețați, cu copii în brațe și bagaje făcute în grabă fugeau din calea războiului, români cu suflet mare au sărit să-i ajute. Fiecare cu ce a putut. Așa a făcut și Iosif Dim, din Neamț.

10 Iulie 2022, 10:48 (actualizat 10 Iulie 2022, 12:41) Știrile TVR |

De când a început războiul, Iosif Dim n-a avut linişte. A început să strângă donaţii și a organizat până acum transportul a peste 20 de camioane, pline cu produse de mare necesitate, în regiunea Cernăuţi.

IOSIF DIM: Mai întâi am sprijinit refugiații care au intrat în România prin vama Siret, apoi prin intermediul organizației Junimea, din Cernăuți, am efectuat mai multe transporturi cu bunuri de strictă necesitate - alimente, medicamente, obiecte de igienă personală, saltele, lenjerii, îmbrăcăminte.

Bunurile donate ajung la Centrele de colectare a ajutoarelor umanitare din Cernăuți, dar și în unele comune cu etnici români din nordul Bucovinei. O parte dintre ajutoare au fost trimise chiar soldaților de pe front. Ucrainenii sunt recunoscători pentru implicarea românilor și a României.

RODICA TIMIȘ voluntar : Astăzi am primit încă 2 transporturi din România. Este vorba de prietenii noştri din judeţul Neamţ, oraşul Roman, Fundația Serafim împreună cu neobositul Iosif Dim.

IURII ZINICI, director Centrul de Reabilitare a oamenilor cu boli psihice cornice, Cernăuți: Mulțumim tare frumos că nu uitaţi de noi şi vă aduceți aminte că sunt oameni care în continuu le trebuie ajutor şi poate mai tare căldura aceea sufletească.

CAROLINA JITARU, vicepreședinte, Liga Tineretului Român "Junimea" din regiunea Cernăuți: România este vecinul apropiat al Ucrainei şi iată că această ţară nu a obosit să ne ajute.

Iosif Dim caută acum parteneri cu care să poată ajuta cât mai mulți ucraineni prigoniţi de război.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI