Cornel Palladi e convins că oamenii trebuie să îşi descopere pasiunile ca să dea ce e mai bun din ei. De zeci de ani este îndrăgostit de viorile cu goarnă. A învăţat să le creeze şi a ajuns să stăpânească atât de bine meşteşugul, încât Comisia Naţională pentru Salvgardarea Patrimoniului Naţional Imaterial i-a acordat titlul de Tezaur Uman Viu.
Cornel Palladi a lucrat în industria prelucrării lemnului. În anul 1980, băiatul său, care era în orchestra şcolii, i-a cerut să-i facă o vioară cu goarnă. S-a documentat şi, nu doar că a reuşit să realizeze vioara, dar a făcut o adevărată pasiune pentru acest instrument muzical.
Viorile cu goarnă create de meşterul lutier din Beiuş sunt folosite des de lăutarii din zonă, dar el a reuşit să impună instrumentul şi în muzica clasică.
Soţia meşterului lutier e şi ea îndrăgostită de muzică. A fost prima solistă de muzică populară din Beiuş care a cântat la Televiziunea Română.
În urmă cu un an, Salvator Cornel Palladi a inaugurat prima expoziţie din ţară dedicată viorii cu goarnă. Toate instrumentele din colecţie sunt create de el.
Salvator Cornel Palladi e singurul lutier care mai face viori cu goarnă în zona Beiuşului şi unul dintre puţinii din ţară care mai stăpânesc acest meşteşug.